Ik ben Carin Paap-ter Horst, Epifysiologisch Therapeut, en voormalig docent/leerkracht in zowel het basisonderwijs als het middelbaar onderwijs, in zowel Nederland als Engeland.

Vanuit mijn eigen situatie – ik was al jaren chronisch ziek en werd steeds afhankelijker van medicatie, een rolstoel en hulp van anderen – ben ik in aanraking gekomen met epigenetica. Ik kreeg – via een contact in Engeland – van een arts uit Nieuw Zeeland een uitgebreid advies gericht op mijn situatie. Dit ben ik gaan toepassen en het resultaat was levensveranderend. Ik gebruik inmiddels de rolstoel niet meer, heb bijna geen hulp meer nodig en gebruik bijna geen medicatie.

Dit effect maakte mij enorm nieuwsgierig en als gevolg zat ik vol vragen. Het resultaat daarvan was, dat ik Epifysiologische Therapie ben gaan studeren. Deze therapie is gericht op de fysiologische (= lichamelijk functioneren) effecten van epigenetische invloeden (o.a. voeding, emotie, leefstijl enz.). Er ging een wereld voor mij open.

Intussen was ik ook in aanraking gekomen met de Kick-methode voor de behandeling van dyslexie. Zelf had ik een leven als dyslect achter de rug en ik was erg sceptisch. Maar tot mijn verbazing maakte het ook in mijn hersenen wel degelijk verschil, ondanks mijn leeftijd. Door mijn achtergrond in het onderwijs zie ik de meerwaarde van een methode die meer doet dan alleen maar oefenen. Tegelijk realiseer ik me dat ik moet opboksen tegen de heersende mening dat alleen oefenen helpt. Ook ik dacht ooit zo.

Mocht u bereid zijn een nieuwe, epigenetische methode te proberen, dan kunt u wellicht bij mij terecht.

%d bloggers liken dit: